Over

Welkom op het blog van Yannis Tenret. Hier sta ik stil bij media, politiek en economie. Het doel is om kritische vragen te stellen bij de nieuwsmix van wetenschap en ideologie en om die hier en daar aan te vullen met alternatieve analyses. Op dit blog probeer ik op een toegankelijke manier te schrijven. Hierdoor gaat soms wat rigeur verloren. Kritiek en vragen tot verduidelijking zijn dan ook altijd welkom. Kortere berichten post ik op Twitter.

Mijn eerste studie was Communicatiewetenschappen aan de UGent, met als resultaat deze thesis over economisch nieuws. In die periode ben ik geïnteresseerd geraakt in de economie van de Oostenrijkse School, die met een kritisch oog kijkt naar de hedendaagse economische wetenschap.
Om die mainstream-benadering beter te begrijpen, volgde ik de Master Algemene Economie, met als specialisaties financiële economie en statistiek. Tijdens dat jaar schreef ik een kritische beschouwing van Friedrich August von Hayeks theorie van de conjunctuurcyclus.
Ik vervolledigde mijn studie met de Master Banking and Finance aan de UGent, waar ik samen met Gert Elaut en Hakim Farissi mijn masterproef schreef over de risico’s van managed futures, een soort hedge funds.

Op dit moment ben ik General Management Trainee bij ING, waar mijn eerste jobopdracht gesitueerd is in Asset Management.

Sinds het begin van mijn tocht heb ik uit een heleboel verschillende bronnen over economie geleerd. Sommige vragen die ik had zijn intussen beantwoord, maar er zijn vooral veel nieuwe bij gekomen. Mijn huidig perspectief is kritisch, zowel voor de mainstream economische benadering als voor Oostenrijkse en andere alternatieven. Aan de lezers van dit blog om het te evalueren!

Advertenties

One Response to Over

 1. Vincent De Roeck schreef:

  Beste Yannis,

  Ik kreeg via Koen De Koninck van het Murray Rothbard Institute de link naar uw artikel over Keynes doorgestuurd. Zéér knap en interessant stuk voor libertariërs als mezelf.

  Nu stelde De Koninck voor om dit stuk over te nemen in het volgende nummer van “Blauwdruk”, het kwartaalmagazine van het LVSV Leuven én over het algemeen een consequent klassiek-liberaal tijdschrift. Blauwdruk is doorgaans ook een uitgelezen medium om uw ideeën te verspreiden want het wordt opgestuurd naar alle leden en ereleden van het LVSV, alle “liberale” parlementsleden, burgemeesters en ministers in Vlaanderen, en nadien ook nog elektronisch verspreid via nieuwsbrieven allerhande.

  Ik ben momenteel hoofdredacteur van Blauwdruk en vraag u bij deze dus uw toestemming om dat artikel te mogen overnemen. Graag een antwoord voor zondagavond 7 december want dat is de deadline voor teksten en vanaf dan kunnen we uw tekst niet meer inpassen.

  Alvast bedankt. En veel succes met uw blog en andere projecten!

  Met Vlaams-libertarische groeten,

  Vincent De Roeck
  http://www.libertarian.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: